JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei ska tillverka basstationer utan amerikanska komponenter

Redan i oktober ska kinesiska Huawei starta massproduktion av basstationer utan amerikanska komponenter. Uppgiften kommer från nyhetsbyrån Reuters och gäller 5G-produkter.

Huawei har testat den nya basstationen under augusti och september men det finns inga närmare uppgifter om det är en ren radioprodukt eller en digital del av nätet, eller både och. Reuters kallar produkten en basstation för 5G.

Nyhetsbyrån har pratat med företagets strategichef Will Zhang som uppger att den nya produkten inte är sämre än existerande och att det hade kommit några positiva överraskningar. Vad det handlade om ville han inte säga.

Volymerna blir inledningsvis 5 000 enheter per månad.

För nästa år räknar Huawei att tillverka 1,5 miljoner basstationer, mer än dubbelt så många som i år. Siffran omfattar både produkter med amerikanska komponenter och utan.

Samtidigt sade företagets grundare Ren Zhengfei att Huawei gärna fortsätter använda amerikanska komponenter om det är möjligt eftersom det finns långvariga och emotionella band till de amerikanska leverantörerna.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)