JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson demonstrerar 5G-hologram

Videokonferenser, spel och sjukvård är tre möjliga tillämpningar för hologram som överförs via 5G-nätet. I en demonstration som Ericsson nyligen genomfört tillsammans med Vodafone användes hologram under en ”telefonintervju”.

Hologram är extremt resurskrävande, det krävs fyra gånger högre bandbredd jämfört med 4K-video plus kort fördröjning, men det ska inte vara något problem enligt Ericsson som genomfört en demonstration tillsammans med Vodafone i Tyskland.

I en minibuss med 5G-uppkoppling satt en reporter från den tyska tidningen Bild och intervjuade Vodafones tysklandschef Hannes Ametsreiter.

Han satt på företagets labb i Düsseldorf med en kopp kaffe men visades som ett hologram för personen som gjorde intervjun. Avståndet till bussen som körde på en testbana var cirka 70 km.

Förbindelsen kopplades upp via Ericssons 5G-radio och corenät.

I en annan demonstration i Grekland tillsammans med operatörern Cosmote genom fördes en konsert där bandmedlemmarna befann sig på olika platser men uppträdde som en grupp med hjälp av sina hologram i en livekonsert.

För uppkopplingen användes 5G-utrustning för millimetervågsområdet från Ericsson, som kan ge 8 Gbit/s eller mer.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)