JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nortel säljer av mer
Snart är det inte mycket kvar av konkursdrabbade Nortel. Nätverksbolaget Ciena är på gång att köpa opto- och Ethernetdelarna. Och GSM-verksamheten ska säljas på auktion.
Nätverksjätten Ciena är senast i raden av aktörer som visar intresse för att lägga beslag på godbitarna i konkursade kanadensiska telekomjätten Nortels utförsäljning av tillgångar. Enligt tidningen Wall Street Journal för Ciena långt gångna samtal om att förvärva hela Nortels verksamhet inom optiska nät och långdistans-Ethernet (carrier Ethernet).

Exakt hur stor del av Nortel det handlar om är inte klarlagt, inte heller när affären kan komma att bli av. Divisionen, kallad Nortel Metro Ethernet Networks, omsatte i fjol 1,4 miljarder dollar.

Samtidigt säger Nortel att dess GSM-division ska säljas på öppen auktion. Bland tillgångarna där finns såväl en rad fundamentala GSM-patent som en stor verksamhet inom GSM-R, den del av GSM-standarden som är avsedd för tåg.

Bud på verksamheten ska enligt Nortel börja tas in från 5 november. Före dess ska dock en konkursdomstol i Delaware godkänna auktionsförfarandet. Den domstolen ska också godkänna aktuella köpare innan de får avge något bud.

Tidigare i år har Ericsson köpt verksamheten inom LTE och CDMA för 1,13 miljarder dollar och Avaya har köpt företagskommunikationsdivisionen för 915 miljoner dollar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)